dilluns, 25 d’abril del 2011

Ja sé que continuem de vacances, però, què puc fer si hui és el dia que és. Recordeu la cita " quan el vent ve d'Almansa........." ? Com acaba ? quin significat té encara hui ?
Esbrineu  i  comenteu,  salut i bones vacances ,Maria 

3 comentaris:

  1. El 25 d'Abril del 1707 va ser la Batalla

    d'Almansa, les tropes de Felip V derroten les

    de l'arxiduc Carles d'Àustria en el context de

    la Guerra de Successió. Això comportarà que

    Castella ocupi el Regne de València per dret

    de conquesta, i així aquest perd tots els furs

    concedits fins aleshores i els són imposats

    els Decrets de Nova Planta.

    Al País Valencià, avui dia encara perdura la dita Quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança, rememorant aquesta derrota. Altres dites com ara "De ponent, ni vent ni gent, ni casament" hi poden estar relacionades, encara que el seu origen siga diferent a la derrota d'Almansa.

    Mar!!! (=

    ResponElimina
  2. vaja Mar, ja veig que saps buscar la informació,gràcies i ja ho comentarem al tornar a classe, gaudeix dels dies que ens queden. Maria

    ResponElimina
  3. Quan el mal ve d'Almansa... a tots alcança.

    La batalla d'Almansa va tenir lloc el 25 abril 1707. La batalla es va dur a terme entre els partidaris de Felip V de Borbó i els seguidors de l'Arxiduc Carles d'Àustria. Aquesta batalla es va produir en el marc de la Guerra de Successió al tron d'Espanya després de la vacant produïda per la mort de Carles II. Com a conseqüència de la victòria de Felip V de Borbó, el Regne de València va ser ocupat per les tropes borbòniques i els furs van quedar abolits després de la publicació dels decrets de Nova Planta.

    La frase fa referència a aquest fet històric, i per això es diu, perquè la derrota d'Almansa va afectar, negativament, a tota la Corona d'Aragó.

    Teresa ;)

    ResponElimina